Allt till barnrummet

Allt till barnrummet

januari 24, 2020 Av av marta

Många nyfödda bebisar sover i samma rum som föräldrarna i början, men flyttar så småningom över till ett eget rum. Att inreda ett barnrum är oftast en kul uppgift, men det är viktigt att tänka på säkerheten och rummets funktionalitet. Här får du de bästa tipsen för hur du kan inreda barnrummet.

Produkter till barnrummet

Först och främst är det viktigt att tänka på vilka produkter som behövs i barnets rum. En barnsäng eller vagga är självklart, men en nattlampa och övrig belysning behövs. Många väljer även att ha skötbordet i barnrummet för att snabbt kunna byta blöja på barnet. Tänk på att ha skötbordet i en bekväm höjd samt en skötbädd som är bekväm för barnet och praktisk för föräldern.

Övrig barnrumsinredning inkluderar bland annat leksaker och kanske fina väggdekorationer. Undvik dekorationer som barnet kan förstöra eller i värsta fall sätta i halsen.

Funktionalitet och belysning

Barnrummet är i första hand en plats för barnet att sova i. Därför bör det inredas för att ge en lugn och behaglig känsla. Ljuset är viktigt för att skapa en mysig och avslappnad atmosfär i rummet. Många barn tycker inte om att sova i ett helt släckt rum. Därför kan det bara bra med en nattlampa eller en dimmer. När barnet blir lite större är det även viktigt att belysningen är tillräckligt stark för att barnet ska kunna leka i rummet.

Säkerhet

Säkerhet är A och O i barnrummet. Undvik hårda kanter, små föremål, vassa föremål och liknande. Ha gärna en mjuk matta i rummet för att dämpa ett eventuellt fall.