Få pengar över till barnbarnen

Få pengar över till barnbarnen

februari 6, 2022 0 av voodolls.se

Enligt många är att få barnbarn livets efterrätt. Att bli mor eller farförälder är en stor och framför allt en rolig del av livet. Men att vara äldre innebär för många att inkomsten inte är lika stabil som den en gång var när vi fortfarande arbetade och hade en lön. Att få pengarna att gå ihop med pensionen är långt ifrån enkelt. Men trots att man har en skral kassa vill man ändå ge en gåva till barnbarnen eller hitta på något roligt tillsammans med dem. Därför kommer du i detta inlägg att få några tips på hur du kan göra för att spara pengar och därmed få pengar över som du exempelvis kan lägga på barnbarnen.

Budget och planering

Det absolut bästa du kan göra för att få pengar över som du kan köpa produkter eller göra något tillsammans med ditt barnbarn är att planera din ekonomi och göra en budget. Gå igenom dina utgifter och se över inom vilka kategorier du har möjlighet till att spara pengar. Då skapar du bättre förutsättningar att kunna planera dina utgifter, till exempel när du ska köpa födelsedagspresenter eller julklappar till barnbarnen. Att göra en budget och planera din ekonomi är ett väldigt bra sätt för dig att få en inblick på din ekonomi och ta kontroll över den.

Använd rabatter och utnyttja erbjudanden

Det andra tipset för det här inlägget är att du ska ta tillvara på de erbjudanden och rabatter som finns. Många företag har tagit hänsyn till att pensionärers plånböcker är lite tunnare och har skapat erbjudanden och rabatter med pensionärers ekonomi i åtanke. De flesta företagen har en pensionärsrabatt. Men det kan vara svårt att hålla reda på alla erbjudanden och rabatter, därför är det bra att sidor som Seniordeal finns där flera rabatter och erbjudanden finns samlade. När du köper något till ett rabatterat pris kan du spara pengarna och använda det till annat. Men det finns även erbjudanden som du kan använda tillsammans med ditt barnbarn. Det är alltid bra att hålla ett extra öga ute vad gäller erbjudanden om du vill spara pengar.

Gör storkok

Nästa tips tillhör köket. Det kostar rätt mycket pengar att äta ute. Även fast det kan vara trevligt ibland kostar det betydligt mer än att laga mat på hemmaplan. Därför kan det vara en bra idé att göra så kallade storkok och frysa in det du inte ska äta på en gång i matlådor. Förutom att du sparar pengar när du gör storkok så sparar du tid eftersom att det bara är att värma upp den frysta maträtten du redan lagat vilket bara tar någon minut. Att göra storkok sparar med andra ord både pengar och tid.