Allt till skötväskan

Allt till skötväskan

februari 8, 2020 Av av marta

Skötväskan är alla mammors ständiga följeslagare. Här packar du alla nödvändiga saker för dig och ditt barn när ni ska lämna hemmet. Skötväskans funktion är att innehålla saker som gör att du är förberedd på att ta hand om ditt barn utanför hemmet. Det kan bland annat handla om att byta blöja och ge mat, men även underhålla barnet om det skriker. Det är även viktigt att inte packa för mycket eftersom det kan bli väldigt tungt att släpa på både bebis och väska. Här får du de bästa tipsen för skötväskan.

Nödvändig packning

Först och främst bör du packa blöjor och våtservetter. Se till så att du packar flera stycken blöjor så att du aldrig riskerar att stå utan. Våtservetter är multifunktionella och kan användas vid blöjbyte, torka runt munnen samt torka av kladd på väskan eller vagnen. Det kan även vara bra att packa små plastpåsar där du kan lägga de använda blöjorna. Många skötväskor innehåller ett sittunderlag eller en skötbädd, men om du väljer att använda en vanlig väska är det viktigt att du tar med dig ett underlag så att du kan byta blöja på bebisen på olika platser.

Sen behöver du även förbereda saker för att mata barnet. En nappflaska och ersättning eller välling är en absolut nödvändighet. Även snacks för energidippar är bra att packa ned. Till barnet kan du packa klämmisar, majskrokar, russin eller frukt. Till dig själv kan du packa frukt, nötter eller energibars.

Små barn blir ofta väldigt kladdiga och därför bör du alltid se till att ha minst två ombyten med dig i skötväskan. Barnen behöver även haklappar. Om det är kallt ute kan det vara bra med en extra filt och kanske även ett par extra strumpor. Andra nödvändiga saker är handsprit, extra nappar, napphållare hudkräm till bebisen torra hud. Glöm inte heller dina egna saker, som exempelvis mobiltelefon, plånbok, hörlurar och värktabletter.

Rensa ofta

Det är lätt att lägga till saker i väskan, men glöm inte bort att rensa ut vissa saker också. Gamla halvätna snacks, smutsiga kläder och onödiga leksaker behöver inte ta upp plats i väskan. Försök hålla packningen smart och lätt. Dels är det bra för ryggen, men det gör det även lättare att snabbt hitta vad du behöver.