Amningstillbehör

Amningstillbehör

augusti 25, 2020 Av av marta

Att amma kan vara lika mysigt som det kan vara hemskt. En del kvinnor upplever inga problem alls med amningen, men många upplever något problem. Det kan bland annat vara mjölkstockning, hårda bröst, för lite eller för mycket mjölk eller läckande bröst. Det finns dock en del tips och råd samt produkter som kan hjälpa till och underlätta amningen. Dessa fungerar dock inte för alla, men för vissa kan det vara värt att testa.

Amningskudde

En amningskudde kan hjälpa till med ställningen och således se till så att bebisen har lättare att få ett korrekt suggrepp. Det kan även hjälpa till att kontrollera mjölkflödet. Framför allt är det skönt för både barnet och mamman och gör amningen till en mysig stund. Avslappningen kan hjälpa mot mjölkstockning.

Amningsinlägg och bröstkräm

Det är inte ovanligt att brösten läcker lite. Därför kan amningsinlägg, som går att köpa på vanliga apotek, vara en räddare i nöden för att inte förstöra kläder vid mjölkläckage. Det är även vanligt med såriga bröstvårtor vid amning. Det finns speciella salvor och krämer för bröstvårtor som hjälp såren att läka snabbare. Dessa är ofarliga för bebisen och mamman. Det finns även särskilda amningsnappar i silikon som skyddar bröstvårtan.