Barn behöver fantasihjältar

Barn behöver fantasihjältar

januari 9, 2021 0 av voodolls.se

Barn utvecklas fort och de får olika intressen i olika åldrar. Från att ha varit fullt nöjd med lite byggklossar går det bara några år tills de kan bli intresserade av filmer, böcker och hjältar av alla de slag. En speciell superhjälte med magiska egenskaper började sitt segertåg strax före millennieskiftet. Först kom tegelstenstjocka böcker med täta mellanrum, och ganska snart kom den första filmen som verkligen satte igång fantasin hos de allra flesta. Både barn, ungdomar och vuxna blev förtjusta i Harry Potters värld och äventyren på internatskolan Hogwarts.

Harry Potters fantasivärld

Att börja skolan är alltid spännande, att komma till Hogwarts internatskola för häxkonster och trolldom är förstås något alldeles extra. Nästan lika spännande kan den vanliga skolan bli. Det hjälper att ha fantasieggande harry potter saker med sig. Det blir mer inspirerande att rita och skriva i ett harrypotter-block och det går lättare att bära hem gympakläderna i en harrypotter-ryggsäck. Ett barns fantasi är välutvecklad och med rätt stimulans kan ganska små signaler från fantasivärlden sätta igång fantastiska äventyr tillsammans med kompisarna.

Författaren, J K Rowling har valt att skriva på ett sätt som gör att läsaren nästan känner sig som Harry Potter, något som gör fantasilekarna ännu roligare.

Mugglare och trollkarlar

I Harry Potters värld finns mugglare, alltså vanliga människor, och trollkarlar. Halvtrollkarlar förekommer också. Harry själv växte upp hos mugglare men fick vid elva års ålder veta att han faktiskt var trollkarl och att han antagits till Hogwarts internatskola för häxkonster och trolldom. Historierna utspelar sig sedan huvudsakligen i den magiska fantasivärlden där de goda krafterna kämpar mot de onda. Ibland dyker mugglare upp och några halvtrollkarlar finns det också. Äventyren är många och fantasieggande, många barn gillar när det blir lite läskigt så det gör inget alls.

Quidditch och andra lekar

Alla barn som läst Harry Potter vet vad Quidditch är. Flygande kvastar och en boll att jaga går lätt att efterlikna för vanliga mugglarbarn på skolgården. Sätt igång fantasin, ta tåget från plattform 9 3/4 till Hogwarts och låt den spännande resan börja.