Barnkläder

Barnkläder

april 19, 2020 Av av marta

Att köpa fina små bebiskläder är något många drömmer om. Framför allt under graviditeten är det många mammor som längtar efter att få köpa och klä den nyfödda bebisen i små, gulliga kläder. Det är dock viktigt att tänka på att små bebisar växer extremt snabbt och därför kan de endast använda kläderna i ett par veckor. Här får du tips om saker du bör tänka på när du köper saker till ditt barns garderob.

Tvätta kläderna innan

Bebisar har mycket känslig hud och därför är det viktigt att tvätta deras kläder innan de används för första gången. Använd oparfymerat tvättmedel för att minska risken för hudirritationer och utslag. Fel tvättmedel kan ge utslag på barnets hud. Om detta sker är det viktigt att låta en sjuksköterska undersöka barnet.

Tänk på funktionaliteten

När du väljer barnkläder är det viktigt att tänka på passform, funktion och kvalitet. Det kan vara lockande att köpa kläder som är vackra eller är minimodeller av vuxenkläder, men barnet måste vara bekväm i kläderna. Detta gäller även när barnet växer och kommer att röra på sig mer. Då är det minst lika viktigt att kläderna är funktionella.