Barnleksaker

Barnleksaker

september 18, 2020 Av av marta

Barn älskar leksaker. Redan när de är mycket små kan barn fascineras av vad som finns omkring dem. Många små barn utvecklar en stark relation till vissa leksaker och därför är det även viktigt att du som förälder väljer leksak med omsorg. Här får du tips om vad du ska tänka på vid val av barnleksaker.

Stimulera utveckling

Barnleksaker fyller ofta flera funktioner genom att både underhålla barnet och bidra till dess utveckling. Leksaker kan stimulera kreativiteten såväl som det kognitiva beteendet hos små barn. Bebisar kan lära sig att känna igen leksakers former och färger och således stärks minnet. Därför kan det vara bra att ha leksaker i olika former och i klara färger. Leksakerna är till för att barnet ska ha roligt och därför är det viktigt att ge barnet leksaker. Däremot krävs det dock varken många eller dyra leksaker. Enkla leksaker kan vara väldigt roliga för barn och stimulera kreativt tänkande.

Säkerheten först

Varje år sker det tyvärr många olyckor med barnleksaker trots Konsumentverkets omfattande regleringar för leksakstillverkare. Välj därför alltid säkra leksaker till ditt barn. Små barn behöver sällan komplicerade leksaker som består av flera olika delar, utan de uppskattar ofta enkla saker som bollar, slevar, träklossar och gosedjur.