Bra leksaker till olika åldrar

Bra leksaker till olika åldrar

april 22, 2020 Av av Magnus

Olika leksaker passar till olika åldrar. En bebis får absolut inte leka med produkter som är avsedda för en sexåring. För det större barnet blir dock urvalet lättare och roligare. Ett litet barn behöver främja sin motorik och sin språkförståelse. Det är viktigt att välja rätt leksaker till rätt ålder.

Vad tycker barnet om?

Vid leksaksköp är det självklart också viktigt att du ser till barnets behov. Vissa barn tycker om pokemon leksaker medan andra föredrar pussel. När barnet är litet har du mer att säga till om men när barnet växer får det en egen personlighet och kan vara med och välja leksaker i butiken.

Tips för dig som ska köpa leksaker

Det är som sagt viktigt att leksakerna du köper inte bara är säkra och märkta med CE-märkning. De ska främja barnets utveckling och se till åldern barnet är i. Olika åldrar kännetecknar olika utvecklingsfaser och det är viktigt att dessa inte eftersläntrar. Vid köp av leksaker på nätet och även i butik brukar det stå klart och tydligt vilken ålder leksakerna är ämnade för. Där står även innehållsförteckning som visar om det finns farliga ämnen i produkten. Underskatta inte dessa texter, de är bra att ögna igenom. Kolla så att leksakerna är giftfria, säkerhetsmärkta, inte kan orsaka andnöd eller skada på barnet. Tänk på att små barn vill stoppa allt i munnen så om det finns risk för att de kan svälja en bit och sätta i halsen bör du absolut inte köpa produkten.