Nappflaskor och tillbehör

Nappflaskor och tillbehör

juli 12, 2020 Av av marta

Mat och dryck är livsnödvändigt. Så fort barnet är fött kommer det att behöva matas. I början är det mammans mjölk som ger bebisen den näring som behövs. Detta pågår ofta i minst sex månader, men situationen ser väldigt olika ut hos olika familjer. Vissa mammor har svårt med amningen och vill eller kan därför inte amma. Det finns dock många olika föremål och produkter som kan underlätta matningen av barnet.

När barnet får ersättning

Nappflaskor är för många föräldrar en riktig räddare i nöden. På detta sätt kan föräldrarna mata ett spädbarn med modersmjölksersättning om mamman väljer att inte amma. Det är även möjligt att använda en bröstpump för att mata barnet med bröstmjölk med nappflaska istället.

När barnet börjar äta vanlig mat

När barnet börjar med smakportioner är det viktigt att se till att det finns produkter särskilt anpassade för småbarn. Små tallrikar och skålar i plast såväl som plastmuggar är ett måste. Nappflaskor för välling är nödvändigt efter 10 månaders ålder. Dessutom är det viktigt med plastbestick som inte kan skada det lilla barnet. Haklappar och underlägg är tacksamt att ha för att undvika matspill på kläder och möbler.