Säkerhetsprodukter för barn

Säkerhetsprodukter för barn

december 13, 2019 Av av marta

Barnets säkerhet är det viktigaste för många föräldrar. Det går inte att skydda barnet helt eftersom olyckor kan uppstå. Däremot finns det mängder av smarta säkerhetsprodukter för att minimera olycksrisken. Här kan du läsa mer om några av produkterna som ökar säkerheten för ditt barn.

Babyvakter och sovlarm

Något som stillar oron hos många småbarnsföräldrar är de så kallade babyvakterna. Dessa små apparater är en form av sovlarm som registrerar barnets andetag och rörelser. På så sätt behöver du som förälder inte sitt bredvid ditt barn och vaka. Du kan befinna dig i ett annat rum, men samtidigt ha uppsikt över barnet. De flesta tillverkare erbjuder många olika modeller och det finns babyvakter som har många olika funktioner. Utgå från ditt behov när du väljer sovlarm.

Säkerhetsgrindar

Säkerhetsgrindar i hemmet är alla småbarnsföräldrars bästa vän. Grindarna kan sättas upp i dörrposter och vid trappor för att förhindra att barnet går dit det inte ska. Dessa grindar är särskilt viktiga när barnet börjar krypa och gå. Utvecklingen går snabbt och rätt som det är kan barnet söka sig till farliga platser som exempelvis trappnedgångar.

Övrigt

Brandvarnare, reflexer, hjälmar och hörselskydd är andra bra säkerhetsprodukter för små barn. Anpassa efter din familjs situation och livsstil.