Skolresa för mellanstadiet

Skolresa för mellanstadiet

juli 29, 2020 Av av Magnus

Har du barn i skolålder eller är du själv lärare i grundskolan? Då börjar det säkert dra ihop sig mot en skolresa snart. I vissa skolor åker barnen på skolresa i slutet av varje årskurs, men i de flesta sparas det till en större resa i slutet av årskurs sex. Att bestämma vart det bär av kan vara både roligt och svårt då det är många viljor som ska höras. Använd dessa frågeställningar för att lättare komma fram till vart ni ska åka på skolresan.

Hur stor är budgeten?

Att gå igenom budgeten tillsammans med eleverna är ett utmärkt sätt att lära dem om ekonomi och hur mycket saker kostar. Räkna tillsammans ut hur mycket pengar ni kan spara ihop och hur långt det kan ta er. Ett bra sätt att tjäna in pengar är att använda tjänsten saljdirekt.se och låta eleverna sälja saker i närområdet. Sätt upp olika mål för hur långt ni kan komma beroende på hur mycket pengar ni får in. Det kommer att trigga barnen till att kämpa hårdare för att nå sitt drömmål.

Roliga skolresor för mellanstadiet

Det vanligaste är att man är borta 1-2 nätter. Tillsammans med klassföreståndarna och några föräldrar brukar det vara en lagom lång resa för barn i den här åldern. Roliga alternativ kan vara att besöka Göteborg eller Stockholm för att gå på Liseberg eller Gröna Lund. De större städerna är bra eftersom man då har närhet till många museum. Att få in något lärorikt i resan och inte bara rena nöjen är en regel för skolresor på många skolor. Om budgeten är lite mindre kan ni ge er ut och vandra, segla eller bara ta en guidad stadsvandring i någon stad som de flesta inte varit i tidigare.