Tröst för den lille

Tröst för den lille

maj 2, 2020 Av av Magnus

Ett litet barn behöver mycket kärlek, något som ges av både föräldrar och övriga närstående som syskon och andra släktingar. Trots det behövs andra källor till tröst och trygghet, särskilt vid stunder som läggdags och när det överhuvudtaget är dags att varva ned. Här spelar gosedjur och snuttefiltar en stor roll. Där mamma eller pappa kan behöva lite uppmuntran i form av skönhetsprodukter från Lanza, kan barnet istället få en stor portion trygghet genom sitt favoritgosedjur. Vad för produkter ska du då skaffa till ditt barn?

Viktigt med giftfritt

Till att börja med bör du säkerställa att den produkt du köper är giftfri. Vidare ska produkten ha CE-märkning, vilket visar att den är godkänd enligt EU:s riktlinjer för barnprodukter. Så länge gosedjuret eller snuttefilten kan anses säker att ge till din lilla, är det bara att välja något som passar. Populärt, särskilt i Sverige, är att köpa ekologiska produkter. Kostnaden för sådana produkter är en bra bit högre, men kan samtidigt ge en bra känsla av att ha köpt en schysst vara. Problemet är att hitta en ekologisk produkt som verkligen helt igenom är ekologisk; det måste gälla alla material i produkten, inte bara några.

Varför inte titta efter varumärken som erbjuder gosedjur tillverkade av återvunnet material? Det här är något som alla tjänar på i längden.