Välj miljövänliga produkter för ditt barn

Välj miljövänliga produkter för ditt barn

maj 3, 2020 Av av Magnus

Att ta hand om miljön är viktigt för många. När du aktivt väljer att ta hand om miljön skapas en positiv utveckling som inte bara främjar en bättre miljö utan även en bättre omgivning och bättre hälsa för djur och natur. Ditt barn påverkas av dina val.

Miljövänliga produkter finns det gott om. Barnleksaker utan gifter från plast, är ett av alla exempel. Barn påverkas mer av gifter än vuxna eftersom deras kroppar är mindre. Därför är det viktigt att du väljer produkter som är så naturliga och giftfria som möjligt för att ditt barn ska slippa utsättas för en skadlig miljö.

Överallt i vår miljö finns gifter och de finns på ställen som inte alltid är så uppenbara. Vuxna kan göra egna val och välja bort gifter i mat, kläder och liknande, men våra barn tvingas äta och hantera de produkter vi ger dem. Att tidigt lära barn att vara rädda om miljön är något som de kommer gynnas av under hela livet.

När du ger barnet dess första mobiltelefon kan du även lära barnet att använda en powerbank eller laddare som drivs av solceller. Då får barnet upp ögonen för andra sätt att använda el, än genom det konventionella sättet. Ta gärna med barnet ut i naturen och visa hur smart en solcellsladdare kan vara ute i skogen.